Seniorzy z Pawłowskiego Klubu Seniora 29 i 30 maja udali się na autokarową wycieczkę do Torunia, Ostródy i Getrzwałdu.

W pierwszym dniu zwiedziliśmy Sanktuarium Matki Bożej Nowej Ewangelizacji i św. Jana Pawła II w Toruniu. Następnie udaliśmy się wraz z przewodnikiem na starówkę Torunia. Tu przez dwie godziny słuchaliśmy historii i zwiedzaliśmy miejsca związane z Mikołajem Kopernikiem. Po dużej dawce wiedzy historycznej udaliśmy się na lody i pierniki toruńskie. W dalszej części dnia  pojechaliśmy do siedziby rozgłośni Radia Maryja, po której oprowadził nas przewodnik. Zmęczeni upalnym dniem ale w sercach radośni wyjechaliśmy z Torunia na nocleg do miejscowości Czerwona Karczma położonej koło Ostródy. Tu w ośrodku wypoczynkowym  „Kaczory” Księży Salezjanów, nocowaliśmy nad pięknym Jeziorem Pauzeńskim.

W drugim dniu naszej wycieczki udaliśmy się do Ostródy.  Zwiedziliśmy miasto i podziwialiśmy również piękne Jezioro Drwęckie i kompleks parkowy. Potem wyjechaliśmy do Sanktuarium w Gietrzwałdzie. Na miejscu uczestniczyliśmy w Eucharystii, a po niej zwiedzaliśmy miejsca związane z objawieniami Maryi. Szczęśliwi i radośni wróciliśmy do naszych domów.